dimecres, 24 de setembre del 2014

Acte de constitució de l’Associació Cultural d’Amics del Museu d’Empúries - UNTIKESKEN



A l’Escala, a trenta ú de juliol del 2008, essent les 21 hores, es reuneixen les persones següents:

1. Manel Armas i Gómez, major d’edat, proveït de D.N.I. núm. 46.105.196-V, de nacionalitat espanyola i veïnatge civil català, domiciliat a L’Escala, Ave Maria, núm. 27, 2on.

2. Jordi Boix i Llonch, proveït de D.N.I. núm. 40.266.382-Y, de nacionalitat espanyola i veïnatge civil català, domiciliat a L’Escala, carrer Ave Maria , núm. 17.

3. Rafel Bruguera i Batalla, major d’edat, proveït de D.N.I. núm. 77.899.333-N, de nacionalitat espanyola i veïnatge civil català, domiciliat a L’Escala, carrer Vilabertran, núm. 25.

4. Maria Josep Dubé i Moreno, major d’edat, proveïda de D.N.I. núm. 77.891.978-V, de nacionalitat espanyola i veïnatge civil català, domiciliada a L’Escala, carrer Mirador del Padró, núm. 32.

5. Josep Maria Guinart i Solà, major d’edat, proveït de D.N.I. núm. 46.317.710-B, de nacionalitat espanyola i veïnatge civil català, domiciliat a L’Escala, carrer Gregal núm. 22.

6. Rafel Sabadí i Hereu, major d’edat, proveït de D.N.I. núm. 40.269.233-M, de nacionalitat espanyola i veïnatge civil català, domiciliat a L’Escala, carrer de l’Església núm. 2.

M A N I F E S T E N:

I. Que en la seva condició d’exalcaldes de l’Escala i d’exregidors de cultura dels mandats dels anteriors, coneixen i són conscients del valor i la transcendència d’Empúries pel passat, present i futur de la vila de l’Escala, i coincideixen en la necessitat de potenciar tot el possible i rendibilitzar la seva existència, també des de l’òptica de la denominada “societat civil”. Que l’enfocament que cal donar a l’acció col·lectiva, ha de ser, entre altres, des de la mirada i la visió de la població autòctona –la que viu i treballa a l’Escala–, de la mateixa manera que el conjunt monumental d’Empúries també s’ha de llegir des de la visió del pobladors autòctons del territori, de la tribu ibera dels Indiketes, al costat de com s’ha vingut fent especialment fins ara, des de la vessant de l’arribada de la cultura grega i més tard de la romana. Això explica i fonamenta, haver triat el nom iber d’Empúries, UNTIKESKEN com a nom de l’Associació, que fundada amb el criteri objectiu de la condició dels a dalt relacionats, té vocació d’obrir-se immediatament a tothom que hi estigui interessat.

II. Que tant en quant va ser l’època d’influència romana la que més incidència va tenir, vist des del punt de vista actual, en el conjunt monumental d’Empúries, els fundadors volen fer una picada d’ullet a la història i establir la representació i direcció de l’Associació a similitud de la majoria de magistratures romanes (dos cònsols, dos pretors, dos questors, dos censors, dos tribús, dos duumvirs, –alcaldes–), i dotar-se d’una doble presidència, tot i ser conscient de les dificultats que aquesta singularitat –per atípica però no descartada per la llei– pot representar.

III. Que l’Associació que pretenen fundar neix amb voluntat unànime i inequívoca de col·laborar, de coordinar-se i de sumar esforços amb les institucions públiques, directa i indirectament implicades i responsables del Conjunt Monumental d'Empúries.

I  A C O R D E N :

Primer.- Constituir l’entitat denominada
Associació Cultural d’Amics del Museu d’Empúries  UNTIKESKEN.

Segon.- Aprovar els estatuts pels que s’ha de regir, que signen tots els fundadors en senyal de conformitat.

Tercer.- Elegir la Junta Directiva següent:

Presidents: Rafel Bruguera i Batalla i Josep Maria Guinart i Solà
Secretari: Mari Dubé i Moreno
Tresorer: Manel Armas i Gómez
Vocals: Jordi Boix i Llonch i Rafel Sabadí i Hereu


Quart- Establir una quota anual de 20 euros.